NorthC datacenter

Ontbijtbijeenkomst op locatie: bezoek aan North C datacenter

Meestal is onze ‘variatie op locatie’ bijeenkomst, die we eens per kwartaal hebben, in de avond. Vandaag niet. We begonnen vandaag met een ontbijt bij Fletcher Hotel Restaurant Wings op The Hague Rotterdam Airport. Tijdens het ontbijt hebben we de podcast besproken die Lucienne Goos en Esther den Breejen hadden gemaakt over debiteurenbeheer. Een inspirerend en  herkenbaar verhaal waar we zo nog uren over door hadden kunnen praten.

Afscheid Frans Nieuwland

Dat hebben we niet gedaan want het was vandaag de laatste keer dat Frans Nieuwland bij ons was. Na 10 jaar gaat hij onze business club verlaten. We gaan hem missen, alhoewel Frans heeft beloofd nog af en toe een presentatie te komen geven over nieuwe automatiseringsvraagstukken en -oplossingen. En als afscheidsbijdrage verzorgde Frans het bezoek aan het North C datacenter.

Bezoek North C datacenter

We werden hartelijke ontvangen door Mike Kool bij het nog gloednieuwe North C datacenter op het luchthaventerrein. We moesten weliswaar een stevige security procedure doorlopen maar daar had iedereen zeker begrip voor. Als je je bedrijfsgegevens onderbrengt in een datacenter wil je natuurlijk wel dat ze veilig zijn.Mike vertelde ons alles over de enorme hoeveelheden data die door datacenters overal in het land en op de wereld worden verwerkt. En die hoeveelheden blijven toenemen. Daarom zijn de North C datacenters ook voorbereid op groei. Mike vertelde ons ook hoe er hard gewerkt wordt om de North C datacenters vóór 2030 volledig CO2 neutraal te krijgen. Hun datacenter in Groningen is een van de eerste datacenters ter wereld dat zijn noodstroomvoorziening volledig CO2-neutraal heeft ingericht door middel van groene waterstof. Na een rondleiding door het datacenter zat deze laatste bijeenkomst van 2022 erop!

Over een paar weken weer een heel jaar vol ondernemersinspiratie tijdens onze ontbijt- en variatie op locatie bijeenkomsten. Kom vrijblijvend een keer kennismaken!